uitvaartverzekering-uitvaartzorg-den-hartog

Wanneer een dierbare komt te overlijden wilt u niet bezig zijn met de kosten van een uitvaart. Veel mensen schaffen daarom een uitvaartverzekering aan, zodat hun nabestaanden zich hier geen zorgen om hoeven te maken. De nabestaanden hoeven dan niet verschillende opties en aanbieders te vergelijken, want het organiseren van een uitvaart is al zwaar genoeg. 

De prijzen van een uitvaart variëren sterk, alles hangt af van uw wensen. Wilt u een kerkdienst, of een aparte locatie? Luxe drukwerk, een rouwauto met volgauto’s, een uitgebreide condoléance?

Dat zorgt ervoor dat de prijs van een uitvaart omhoog schiet. 

Nabestaanden alles laten regelen?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw nabestaanden de uitvaart te laten regelen met geld vanuit de erfenis. Denk eraan dat dit geld niet direct beschikbaar is, dus dat nabestaanden het dan zelf voor moeten schieten. Als u dat niet wilt kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. U kunt hierbij kiezen voor een naturapakket of een kapitaalverzekering. Voor Uitvaartzorg Den Hartog maakt het niet uit of en waar u verzekerd bent, wij staan altijd graag voor u klaar. We informeren u graag over de verschillende soorten uitvaartverzekeringen die er zijn.

 

Kapitaalverzekering

Bij deze verzekering wordt er met de verzekeraar afgesproken wat ongeveer de waarde van de uitvaart zal zijn. Bijvoorbeeld € 9.000. Uw nabestaanden mogen dit bedrag dan naar eigen inzicht besteden rondom de uitvaart.

Een kapitaalverzekering heeft verschillende voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat de nabestaanden volledige keuzevrijheid hebben. Ze kunnen kiezen voor een uitgebreide koffietafel, luxe drukwerk en veel bloemen of juist voor een uitgebreide kerkdienst met een gospelkoor. Een ander voordeel is dat er nog niets is vastgelegd, hierbij is Uitvaartzorg Den Hartog u graag van dienst. Een nadeel is dat je niet precies weet wat je ten tijde van de uitvaart voor de afgesproken prijs kunt kopen. Het is mogelijk dat de beoogde uitvaart door inflatie en andere kostenstijgingen een stuk duurder uitvalt. 

Naturaverzekering

Bij deze verzekering bepaalt u vooraf hoe uw uitvaart eruit komt te zien. De verzekeraar betaalt de besproken diensten en materialen. Als uw nabestaanden aanvullende wensen hebben die niet in de polis staan, zoals een luxe koffietafel of een rouwadvertentie in de krant, kan dit tegen een meerprijs.

Ook het naturapakket heeft voor- en nadelen. U weet vooraf precies wat u krijgt, een groot voordeel. Want stijgende de prijzen de komende jaren? Dat maakt voor u niet uit, dat is het risico van de verzekeraar. Een nadeel is dat vaak een deel van de werkzaamheden rond de uitvaart worden verzorgd door de verzekeraar. Heeft u liever een andere uitvaartondernemer, zoals bijvoorbeeld Uitvaartzorg Den Hartog, dan is dat altijd mogelijk. U hoeft dat alleen maar aan te geven bij de verzekeraar. Een ander nadeel is dat nabestaanden minder flexibel zijn in het regelen van de uitvaart. Aanvullende wensen zijn mogelijk, tegen een meerprijs, maar keuzevrijheid in bijvoorbeeld de uitvaartbegeleider, locatie of aankleding is lastig als u gebruik maakt van de uitvaartondernemer die de verzekering biedt. 

U mag bij een uitvaartverzekering altijd zelf kiezen voor een uitvaartondernemer. Bij een overlijden hoeft u dus ook niet direct het nummer op de polis te bellen. Als u Uitvaartzorg Den Hartog belt kunnen wij met uw uitvaartverzekeraar alle financiële zaken afhandelen. Ook als u geen verzekering heeft staan wij natuurlijk voor u klaar. U bereikt ons via 030 – 60 00 270. 

 

Uitvaartzorg Den Hartog heeft verschillende langlopende contacten met begraafplaatsen, crematoria, kerken en andere organisaties. Deze contacten zetten wij graag in om een waardig afscheid te organiseren. 

 

Combinatie van natura- en kapitaalverzekering

Sommige verzekeraars bieden ook de mogelijkheid aan om een combinatie van een natura- en kapitaalverzekering af te sluiten. U kunt dan een dienstenpakket voor de hoofdzaken afsluiten en daarnaast een vrij te besteden bedrag waarmee de persoonlijke wensen geregeld kunnen worden. 

 

Waar moet u op letten bij het vergelijken van een verzekering?

Let op de volgende punten:

  • Kiest u voor kapitaal, natura, of een combinatie?
  • Wat is de premielooptijd? Betaal je premie tot een bepaalde leeftijd, tot je overlijden, of voor bijvoorbeeld 20 jaar?
  • Is het mogelijk om in plaats van een maandelijkse premie een eenmalige koopsom te betalen? Dit kan voordeliger zijn.
  • Wordt het verzekerde bedrag geïndexeerd? Dit is een soort inflatiecorrectie, en kan erg belangrijk zijn.
  • Krijgen nabestaanden enige vrijheid rond het regelen van de uitvaart?